Tools

Bekijk hier alle methodieken die wij gecombineerd inzetten om jouw organisatie naar het volgende niveau te helpen

Door onze jarenlange ervaring is de gereedschapskist aan methodieken goed gevuld. De meest krachtige interventies doen we altijd door een combinatie van meerdere methodieken toe te passen. We bereiden onze sessies optimaal voor om tijdens de sessies flexibel te kunnen schakelen.

Tuckman

Als wij op teamniveau aan de slag gaan, maken we gebruik van de teamfases van Tuckman. Om beweging te creëren helpt het te weten in welke teamfase je zit. We onderzoeken waar je in die teamfase tegenaan loopt en wat er nodig is om een stap te maken.

Lencioni

Voor het bouwen van een sterk team kijken we graag naar de pyramide van Lencioni. In de TOTaalscan meten we op welke laag het grootste groeipotentieel zit. Hoe staat het met het onderlinge vertrouwen, gaat het team constructief met conflict om en hoe staat het met betrokkenheid, verantwoordelijkheid en het resultaat?

Deep Democracy

Om alle talenten in het team te benutten, moet je zorgen dat alle stemmen worden gehoord. Deep Democracy is de filosofie die wij graag delen met onze teams. De werkvormen helpen om alle invalshoeken te belichten.

 

Insights

Om alle talenten, kwaliteiten en verschillen in teams in kaart te brengen, werken we met Insights Discovery. De persoonlijke profielen bieden inzichten die bruikbaar zijn op individueel en teamniveau.

Transitiecirkel

In onze leiderschapstrajecten (op individueel en teamniveau) werken we met de transitiecirkel. Je neemt altijd jezelf en je persoonlijke geschiedenis mee in een team. Om als team te excelleren is het nodig om samen te zorgen voor Secure Bases. Dat betekent zorgen voor een veilige haven voor de teamleden en je als team verbinden aan doelen.

Familieopstellingen

Tijdens het begeleiden van individuele en team trajecten kijken we steeds vaker met een systemische blik door bijvoorbeeld Familieopstellingen of Voice Dialogue in te zetten. Het levert altijd een nieuwe kijk en nieuwe keuzemogelijkheden.

Kompasvisie

Onze individuele coaching is gebaseerd op de Kompasvisie: een model dat uitgaat van werken vanuit je potentieel. We bepalen je kernwaarden: wat zijn je drijfveren, waar liggen je ambities en waar raak je door gemotiveerd? Dat is ons startpunt om te gaan werken vanuit hoe je het wél wilt: je zogenaamde ‘lonkend perspectief’. Werken vanuit die positieve mindset geeft energie.

Bateson

Bij individuele coachvragen doorlopen we vaak de logische niveaus van Bateson bij situaties die je graag anders wilt zien. Het geeft je inzicht hoe je het anders wilt en kunt aanpakken.

Ofman

Het kernkwadrant van Ofman geeft je inzicht in je kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en je allergieën. Dat kan zowel op team niveau als individueel. We richten ons vooral op de uitdaging. Door deze verder te ontwikkelen en in balans te brengen met je kernkwaliteit voorkom je dat je in je valkuil belandt.

Intervisie

Door met teamleden een intervisie groep te vormen, werk je samen aan oplossingen van werkproblemen. Je krijgt als het ware een collegiaal consult wat je inzicht biedt in de juiste aanpak. We maken gebruik van bestaande en vernieuwende intervisievormen.