Leergang Teamcoachen Basis

Wil jij met zelfvertrouwen en vanuit je eigen kracht en intuïtie een groep
begeleiden richting een High Performing Team?

Dat gaan wij je leren door:

 • Jou te leren welke impact jij hebt op de groep en de groep op jou. Jij bent je belangrijkste instrument.
 • Je vakkennis over teams en groepsdynamica te vergroten.
 • Je te laten zien hoe je diversiteit voor je kan laten werken.
 • Je te leren hoe je het team opdrachtgever laat zijn van hun team traject.
 • Te zorgen dat jij de groep zelf kan laten ontdekken wat hun patronen zijn, zodat ze kunnen kiezen of deze helpend zijn of niet.
 • Jou te leren hoe je de juiste interventie doet op het juiste moment om de groep in beweging te krijgen naar hun eigen doel.
 • Je praktische tools en werkvormen te leren die je direct zelf kunt inzetten.
 • Je te leren een goede analyse te maken om op basis daarvan een ontwikkel traject te ontwerpen en zo te zorgen voor duurzame verandering.
 • Je de skills te geven om intervisie te begeleiden, zodat teamleden van elkaar kunnen leren over zichzelf.

Over de leergang  Teamcoachen Basis

Jij wilt leren sterke teams te bouwen. Je bent op zoek naar kennis over teams en naar tools om beter te interveniëren in groepsprocessen. Je wilt meer impact met je team én blijvende resultaten.

Het kan zijn dat het begeleiden van teams al langer je interesse heeft of dat jij vanuit een seniore rol het team gaat begeleiden. Ook voor managers die zich meer in dit onderwerp willen verdiepen is dit een effectieve basis.

Hoe dan ook, je bent op zoek naar een verdieping zodat jij nog zekerder voor de groep staat.  Wij zijn de enige opleider in Nederland  die van jullie een ‘tijdelijk team’ gaat maken. Zodat jullie alle groepsfases waar teams doorheen gaan zelf ervaren, experimenteren en vanuit daar de vertaling maken naar toepassen in de praktijk.

3D Ervaringsleren

Intervisie

Leren interveniëren

Vlieguren maken, daar geloven wij in.

Je kunt over teamcoachen lezen, podcasts luisteren, maar écht zelf doen, daarmee maak je het verschil. Essentieel is namelijk dat jij weet welke impact jij op de groep hebt. En welke impact heeft de groep op jou?

Tijdens dit programma coach jij je eigen team en doe je zelf praktijkopdrachten die je meteen uit kan voeren in dit team.

Om groepen & teams te begrijpen is het belangrijk om te weten wat er leeft & speelt bij de groep. Maar zeker zo belangrijk is het om jezelf te begrijpen, jij bent immers je belangrijkste instrument. Parallel aan dit traject gaan jullie jezelf begeleiden in intervisie. Wij starten dit samen met je op en besteden hier 1 dag aan. Daarna pakken jullie dit samen op. Je hoeft het dus niet allemaal alleen te doen en dat vinden de meeste deelnemers een heerlijk gevoel.

Leuke bijkomstigheid! Ook de intervisievormen (die vernieuwend zijn) kun je gebruiken voor je eigen teams.

Het lijkt misschien alsof teamcoaches maar wat doen. Maar de beste coaches analyseren, ontwerpen & interveniëren. Teamcoachen leer je door te doen. Door de impact van je interventie te begrijpen.

Dat start met observeren, analyseren en interventies uit te testen. Van kleine interventies tot aan onze specialiteit: een ontwikkeltraject.

Wij leren jullie dit vanuit TGI (Thema Gecentreerde Interactie), een simpel en zeer effectieve methode die wij succesvol inzetten.

Wij werken oa vanuit de volgende modellen:

 • Tuckman, we laten jullie de fases doorlopen.
 • Lencioni, we bouwen samen de Pyramide.
 • TGI, we maken samen het programma en leren te interveniëren.
 • Deep Democracy, we laten jullie zelf ervaren hoe je alle invalshoeken kunt ophalen en de stemmen van de minderheid kan gebruiken.
 • Insights, vanuit je profiel laten we je ervaren dat jullie zelf het programma anders ervaren. Groepen doen dit ook. Hoe kun je dit gebruiken?

En het bijzondere is, we maken van jullie ook een tijdelijk team. Uniek en doeltreffend.

En dan….

Als we er vanuit gaan dat jullie je beste instrument zijn. Dan werkt dat natuurlijk ook zo voor ons. Wij staan elke week voor groepen & bouwen sterke teams. We delen onze beste verhalen, onze topteams, onze best verkopende sessies. Maar ook delen we onze grootste blunders, fouten & angsten. Jij krijgt onze expertise! Vanuit verschillende invalshoeken. Wij maken verschil doordat we verschil benutten.

Zelf leerden wij elkaar kennen op de opleiding Meesterlijk Interveniëren & interventiekunde. Gesprekken over onze why:  het écht benutten van verschillen & dat iedereen er mag zijn met al het moois dat je te bieden hebt. Dat is wat ons bond. En daarop is nu jaren later een bedrijf met potentie ontstaan: TOT.
Waarom we dit doen? Wij willen het gedachtegoed verspreiden: Iedereen is ok! Benut je potentie voor jezelf en voor je team.

Groeten Linda en Suzanne

Je eigenheid volledig inzetten voor de groep. Wat dit duo zo bijzonder maakt is dat de verschillen zo zichtbaar zijn. Over dit duo: ze laten je constant ervaren hoe je je eigenheid volledig kan inzetten vóór de groep.

Voordat je start hebben we een intake en krijg je een terugkoppeling van jouw Insights Profiel. Daarna start de leergang.
De dagen zijn: 17 juni, 16 september, 14 oktober, 11 november, 2 december 2021, 13 januari en 3 februari 2022.

Bonus!! In elke leergang verrassen we jullie met een spreker uit ons netwerk! We werken voor zoveel mooie organisaties dat ons netwerk warm & groot is. Passend bij de context en jullie behoefte gaan we jullie inspireren!

Prijs voor dit traject: € 3.465,00
Na het gehele traject krijg je van ons een certificaat van deelname!

Deze leergang verzorgen wij op een bijzonder locatie: Welkom Thuis in Lochem

JA! Ik wil graag meer informatie!

Menu