Deep Democracy

Wil je Deep Democracy binnen jouw organisatie toepassen? Dat kan! Want het krachtige aan deze methode is dat je op een hele praktische manier de wijsheid van de groep maximaal kunt benutten. Het is een nieuwe kijk op besluitvorming en groepsdynamiek die je helpt om inclusieve besluitvorming te bereiken. Daardoor benut je de diversiteit aan perspectieven goed. Door afwijkende meningen daadwerkelijk te horen, ontstaat co-creatie en kun jij de verbindende leider zijn die je graag wilt zijn.

Inhoud Level 1: Tools en technieken om complexe groepsdynamiek te begeleiden

Dit gaan wij je in deze tweedaagse training leren door te zorgen dat jij:

 • De grondbeginselen en een aantal facilitatievaardigheden om de Lewis methode van Deep Democracy in de praktijk kunt toe te passen.
 • Gebruik kunt maken van zowel de rationele als emotionele aspecten van het besluitvormingsproces in een groep.
 • Je bewuster wordt van de impact van je eigen mate van neutraliteit op een groep. En van de rollen die je in een groep inneemt.

Dit ga je leren:

 • Check-in-proces begeleiden.
 • Basisprincipes: het herkennen van sabotagegedrag in een groep.
 • Identificeren van rollen in een groep (en hoe een individu zowel groter als kleiner dan een rol is).
 • Toepassen van de stappen van Deep Democracy; een aanpak om onder andere de afwijkende stemmen en perspectieven boven water te krijgen.
 • Specifieke methodieken als ‘gesprek op voeten’, ‘het weerbericht’ en ‘pijlen gooien’.
 • Bewustzijn vergroten over de rollen die je in een groep inneemt.
 • De impact van je eigen mate van neutraliteit op een groep.
 • Inzicht in de verwarrende manier van communiceren die wij mensen gebruiken: hoe maak je dat minder verwarrend bij jezelf en bij anderen?

Toepassing

Binnen TOT Team Ontwikkel Trajecten zijn we groot fan van Deep Democracy. We hebben zelf ook deze opleiding gevolgd in verschillende levels. Ons motto is benut de verschillen. Dat kan alleen als alle stemmen worden gehoord..


Over Sacha

Sacha Beets is onze trainer voor deze 2 daagse. Sacha heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van teams vanuit verschillende rollen en invalshoeken. Zowel als manager en als adviseur in verschillende branches: zakelijke dienstverlening, overheid, zorg, onderwijs en profit sector. Daardoor begrijpt zij de omgeving van haar klanten en spreekt ze hun taal. Na haar opleidingen ‘Master coach’ aan het Europees Instituut, Transactionele Analyse en Deep Democracy is zij als facilitator, teamcoach en procesbegeleider aan de slag gegaan.

Sacha weet hoe de hazen lopen in een organisatie en heeft regelmatig gezien hoe het anders en beter kan. De wereld iedere keer weer een beetje beter te maken: dat is waar zij dagelijks haar drive en energie vandaan haalt.

Sacha is Instructor Deep Democracy – de Lewis methode – voor level 1, 2 en 3, onder andere opgeleid door de oprichtster Myrna Lewis en in Nederland door Jitske Kramer. De afgelopen jaren verzorgde zij trainingen voor de Academie voor Organisatiecultuur en sinds 2019 geeft zij deze zelf.

“Ik houd ervan om teams, afdelingen en organisatie in beweging te brengen.

Ik geloof dat als mensen met elkaar in gesprek blijven er van alles mogelijk is.

Het gesprek met elkaar hebben we zo hard nodig, want als mensen willen we graag

écht contact met elkaar.”

Level 1 is te volgen op:

 • 9 en 10 maart 2023
 • 14 en 15 september 2023
 • 12 en 13 oktober 2023

Bonus!! Je ontvangt van ons natuurlijk het Deep Democracy boek van Jitske Kramer.

Prijs voor dit traject: 860,00 euro

Inclusief: Koffie, thee, lunch en certificaat
Exclusief: BTW en indien nodig overnachting

Na het gehele traject krijg je van Deep Democracy een officieel certificaat van deelname!

Officieel certificaat van Lewis Deep Democracy en toegang tot de internationale website met veel informatie over Deep Democracy en de mogelijkheid om overal ter wereld Level 2 te gaan volgen.

Wil je jezelf aanmelden? Klik dan hier

Menu