Assertiviteit

Wat wil ik precies zeggen? En vooral, hoe doe ik dat dan? In deze training: Leer jezelf uitspreken, gaan we op zoek naar hoe je bespreekbaar kunt maken wat je wilt. Om alvast een antwoord te geven: Hier is geen eenduidige manier voor, maar we weten wel dat de intentie waarmee je iets bespreekbaar maakt essentieel is. We kijken naar de echte wereld ( en niet alleen naar een model die in de praktijk net altijd anders lijkt te werken) en werken vanuit ervaringen.

We gaan eerst op ontdekkingstocht door jouw binnenwereld: Wanneer lukt het bijvoorbeeld wel om iets te zeggen of doen? En wanneer niet? Om daarna met elkaar te kijken hoe we van daaruit kunnen zeggen wat we willen.

We verdelen je boodschap in heldere stappen die je gaan helpen je doel te halen. Want juist wanneer we niet helder zijn komt de boodschap soms te lief, onzeker of juist te fel over. En dan gaat de waarde van wat je wilde zeggen verloren, zonde!

Je boodschap is (meestal) aan iemand gericht. Aan wie richt jij je? In deze module leer je anders te kijken naar de ontvanger van je boodschap. Wist je bijvoorbeeld dat er een ‘landingsproces’ is van hoe informatie bij ons binnen komt en resoneert? We leren je de stappen en dit toe te passen in je boodschap.

Wat leer je:

  • Je leert tot de kern te komen van wat je wil zeggen
  • Je leert om jouw boodschap helder in stappen over te brengen
  • Je leert bespreekbaar te maken wat je wilt

Voor wie?

  • Voor iedereen die achteraf denkt; had ik het maar gezegd
  • Voor iedereen die het idee heeft dat zijn boodschap verloren gaat

Wil je meer informatie over deze training? Klik hier

Menu